Zaručené tipy do porodnice

Od nutného k příjemnějším věcem. Jsou to věci, díky kterým byste se měla cítit v porodnici o něco pohodlněji. 

Například takovou gumičku do vlasů oceníte nejen při porodu, kdy nebudete muset vyndávat vlasy z pusy. Dále během kojení nepřekáží vlasy miminku a vy tak sundáte spolu s gumičkou ten chumel vlasů, který by byl jinak všude po bytě. A dovolím si tvrdit, že jedna je málo. 

Nepříjemný pocit suchých rtů po dýchání ústy vyřeší jelení lůj

Když porod trvá delší dobu, energie ubývá a je ji třeba doplnit. Vhodné jsou bonbony s hroznovým cukrem nebo sušené ovoce. 

Především v letních měsících oceníte mlhu na osvěžení obličeje. Je lehká a často složená jen z minerální vody. 

Na oddělení šestinedělí mohu za sebe doporučit poporodní kruh s kuličkami. Při sezení Vám po vaginálním porodu velmi ulehčí situaci. První dny jsem ho vždy raději přikryla jednorázovou podložkou, pro jistotu. Pro zpříjemnění hygieny intimních partií je super intimní sprška, kterou stačí naplnit teplou vodou. 

Nejen večer, ale i během dne Vás před ruchem oddělení ochrání tmavá maska na oči a špunty do uší. Třeba já jsem zůstala po porodu, pro plnou kapacitu, na pokoji u porodních sálů. Miminko jsem u sebe neměla a za zdí jsem slyšela právě probíhající porod. V tu chvíli bych špunty do uší velice ocenila. 

A když u sebe miminko máte, čeká Vás ve většině případů noční kojení a přebalování. Na pokojích jsou často jen velká světla a tak je fajn mít jedno malé s sebou. Světlo na baterie dáte nedaleko miminka a nerušíte tak ostatní, je fajn ho zapůjčit i druhé mamince, ať neruší ani ona Vás.

To je za mne vše. 

Pokud i Vy máte nějaké své vyzkoušené tipy ať k porodu nebo po něm, budeme rády, když nám je napíšete. A my je potom budeme sdílet. 

Děkujeme za pozornost a to už je opravdu vše.

Lenka

 

Podívejte se na naše balíčky v sekci Porodnice a vyzkoušejte produkty vyzkoušené ženami!